Finally, de eindbestemming!!! - Reisverslag uit Kumbo, Kameroen van Ilse - WaarBenJij.nu Finally, de eindbestemming!!! - Reisverslag uit Kumbo, Kameroen van Ilse - WaarBenJij.nu

Finally, de eindbestemming!!!

Blijf op de hoogte en volg Ilse

08 April 2013 | Kameroen, Kumbo

Lieve allemaal, Zondag 7/4/2012
Ten eerste wil ik jullie bedanken voor de leuke reacties, kaartjes, brieven, boekjes en cadeautjes die ik heb gekregen!! Super lief, doet me erg goed:)
Ik ben nu 5 dagen in Kameroen en heb al heel veel nieuwe indrukken opgedaan! Ten eerste de reis, aangezien ik helemaal niet van vliegen houd was drie keer vliegen niet echt een pretje. Achteraf viel het allemaal best mee, we hebben drie rustige vluchten gehad en alles verliep goed. Tijdens de lange stop in Ethiopië heb ik kunnen slapen, dus daar vloog de tijd voorbij.
Eenmaal in Kameroen aangekomen… Het zonnetje scheen heerlijk, het was rond de 30⁰C met een lekker briesje. Er stond iemand klaar die ons op kwam halen met een A4’tje in zijn hand met mijn naam erop. We waren helemaal blij dat hij er was en we lekker naar het, al zeg ik het zelf, welverdiende zwembad toe mochten! Maar voordat het zover was werden we eerst tegengehouden door 10 mannen die allemaal onze koffers wilde dragen. En ja hier was ik al een paar keer voor gewaarschuwd, maar toch dacht ik, wat een vriendelijke man, hij wil gewoon helpen… Dus hem de koffer laten dragen. Toen we bij de auto kwamen waren de mannen iets minder vriendelijk en kwamen ze allen om ons heen staan en eiste één voor één geld op! Dit was niet prettig, erg intimiderend, ze viste het geld bijna uit onze portemonnee. Zeggen dat je geen geld hebt baat ook niet, want daar trappen ze niet in. Dus maar snel 20eu gegeven, oepsie... Iets waar we zeker van hebben geleerd!
Vervolgens naar het guesthouse gereden waar we 2 nachten overnachtten en lekker aan het zwembad gelegen. ’S Avonds kwamen de 3 andere meiden die 3 maanden in Njinikom verblijven
Zaterdag om 5.30u op om verder te reizen naar Bamenda. We werden al om 6.00uur naar het busstation gebracht om er zeker van te zijn dat we op tijd voor de bus waren. Bij het busstation werden we echt aangegaapt. Het was er druk met mensen, auto’s, brommers, vrachtauto’s, bussen en allerlei bagage. Ik keek mijn ogen uit en voelde me een beetje schuldig met alle koffers en tassen de we bij hadden. Ook gek om te zien dat er veel mensen rond lopen met Nederlandse shirts..
De tassen werden bovenop de bus geladen en we vertrokken uiteindelijk om 9.00uur richting Bamenda. We hebben 6uur in de bus gezeten, waarvan in totaal 10minuten pauze. Dit was een lange zit, maar ook weer erg indrukwekkend. Doordat we zolang in de bus zaten kwamen we door allerlei verschillende landschappen, echt prachtig. Van gebergte, mooie groene natuur tot zandgebieden en plaatsjes met allerlei kraampjes. Heel verschillend allemaal. Eenmaal in Bamenda aangekomen regende het. We zijn daar gezellig uit gaan eten met z’n 6e en hebben ’s avonds niet veel meer gedaan.
Zondag ochtend om half 9, met z’n 3e, naar Shisong gereden. De eindbestemming!! Hier hebben we 3uur over gedaan met de taxi. We reden over veel slechte wegen, wegen met erg veel gaten, stenen en veel zand. Ik heb regelmatig met bij elkaar geknepen billen in de auto gezeten, als het dan toch weer net goed ging.. Ze rijden hier roekeloos, het verkeer is chaotisch en ieder gaatje wordt direct opgevuld. Het maakt niet uit hoe!
Eenmaal aangekomen bij het ziekenhuis werden we ontvangen door enkele zusters. Erg lieve mensen. Iedereen herhaalt regelmatig ‘Welcome in Cameroon!!’, de mensen zijn openhartig en geïnteresseerd. We moesten wachten op de Matron, een belangrijke vrouw in het ziekenhuis die veel aanzien heeft. Door haar werden we naar onze kamers geleid, waar we voor een week verblijven. De huisjes waar we eigenlijk naar toe gaan zijn nog voor een week bezet, dus daar gaan we aan het eind van de week heen.
Nog maar 5dagen in Kameroen en al duizenden indrukken rijker!
Het gaat allemaal goed en ik ben benieuwd naar de stage. Het ziekenhuis oogt mooi, open met een prachtige binnentuin. Ik heb er zin in! Jullie horen snel weer van me..

• 08 April 2013 - 16:47

Lisanne:

Klinkt goed zusje! Fijn om te horen dat je het goed naar je zin hebt en hebt genoten van alle indrukken. Ik ben benieuwd wat je de komende 3 maanden allemaal gaat beleven!
    Plaats je wat foto's van je verblijf als dit mogelijk is?

Heel veel plezier en succes!!
    Liefs x

• 08 April 2013 - 17:55

Grietje:

Super cool Ilse!! Enjoy!!

• 08 April 2013 - 18:45

Jos:

Mooie ervaringen! je hebt in een paar dagen tijd al veel van Afrika meegemaakt! Geniet er maar van!

• 08 April 2013 - 18:56

Yvonne En Maria:

Hallo Ilse,

fijn om te lezen dat je het prima naar de zin hebt en al zoveel hebt mee gemaakt. Wij zijn benieuwd naar je belevenissen.

Veel plezier en een goede stage natuurlijk.

groetjes,
    Yvonne en Maria

• 08 April 2013 - 19:19

Malou:

Haha volgende keer toch maar gewoon zelf je koffer dragen;) klinkt goed allemaal, hoop dat je stage ook goed bevald, erg benieuwd! Geniet ervan x

• 08 April 2013 - 19:40

Els:

dag meissie
    wat een belevenissen allemaal, een ware cultuurshock. Wij hebben niet zoveel beleefd in het hapse land.
    Geniet ervan en tot horens. gr. x je moeder

• 08 April 2013 - 19:58

X:

Hoi zusje, wat een leuk verslag!
    Ben ook zeer benieuwd naar wat je nog meer mee gaat maken. Geniet van de tijd en houd ons op de hoogte!
    Geen probleem toch dat het langzaam gaat, kun je er goed inkomen....

Veel plezier! Xje van liselotte

Groetjes ons

• 08 April 2013 - 20:53

Nicole:

Hepilsje!!
    Leuk een verslagje van je reis, het klinkt nu al als een heel avontuur. Benieuwd wat je daar nog allemaal gaat meemaken! Gelukkig na een flinke reis veilig aangekomen en nu lekker aan de slag.
    We verheugen ons alweer op het volgend verslag! XX Ps zet je zelf ook maar een paar keer op de foto erbij, we moeten natuurlijk niet vergeten hoe jij er uit ziet!!

• 08 April 2013 - 22:53

Lisanne Bergmans:

Hoi Ilse,
    Erg herkenbaar wat je allemaal schrijft, en super gaaf! Gelukkig is in ieder geval de reis naar Shisong goed verlopen. Doe ze daar de groetjes!
    Als je naar de childrens ward gaat vraag dan naar Marianna en Josephine. Of op de maternity naar Juliet. Erg leuke zusters! Daar kun je terecht voor je vragen.
    Veel plezier! Ik kijk nu al uit naar je volgende verhaal!
    Gr. uit Haps, Lisanne Bergmans!

• 08 April 2013 - 23:54

Cassie Van Der Wijst:

Ilsje,
    Wat fijn dat die reis eindelijk voorbij is zeg! Ik hoop dat je eerste stagedag ook goed bevallen is, maar dat lezen we waarschijnlijk wel weer in je volgende verslagje vol met avonturen.
    Ook wel heel fijn dat je internet hebt daaro, zodat je toch mooi kan contacten met het thuisfront en ons mooi op de hoogte kan houden!
    Hou je taai daar Ilsje! Xx

• 09 April 2013 - 14:08

Familie Nabuurs:

hoi Ilse,
    leuk om je verslag te lezen hopelijk volgen er nog veel,
    zo blijven we op de hoogte van je avonturen.
    het gaat je goed en veel succes met alles wat je gaat meemaken.
    groetjes uit Haps

• 09 April 2013 - 14:45

Vera Poels:

Haaa Ilse!
    Leuk om wat van je te lezen en dat je eindelijk goed bent aangekomen!
    Het gaat nu echt beginnen, spannend! Ik ga je verhaaltjes hier zeker lezen, ik hoop snel weer wat van je te lezen!
    Doei chick! xxx

• 12 April 2013 - 13:15

Adie:

Ha die Ilse

Wat fijn om van je te horen. Het is wel een indrukwekkend verhaal.
    Maar....alles gaat goed komen, en in elk geval fijn dat je er zin in hebt.
    Ja, het is even wat anders als in het Hapse gedoetje.
    Succes met je eerste indrukken, en we horen zeker nog van je.
    Veel liefs xxx

• 12 April 2013 - 21:13

Els:

dag meissie
    we zitten te wachten op vervolg, want het zal daar spannender zijn dan hier in het hapse land.
    gr. x je moeder

• 13 April 2013 - 14:40

Jacgueline:

Hoi Ilse,

Het is zaterdagmiddag en weet je wat ......DE ZON SCHIJNT ....hoe geweldig is dat.
    Leuk om je verhaal te lezen en de avonturen die jullie al beleefd hebben en die er nog komen.
    Ilse en vriendinnen succes met de stage en geniet ervan. fijn weekend groetjes

• 13 April 2013 - 21:11

Hein En Christel:

Ha Ilse,

Wel oppassen daar met "die Kwoie kels", jij kunt toch wel goed van je afpraten, lijkt me. Nee hoor, het zal best wel intimiderend zijn geweest.
    Veel succes en plezier verder daar, we lezen het verder.

Groeten uit een zonnig Haps, morgen wordt het 22 gr. Terrasjesweer.

• 14 April 2013 - 20:35

Jo En Agnes:

Hallo Ilse,
    Fijn om te lezen dat het goed gaat. We zijn zeer benieuwd naar je "zuster-ervaringen." Wat voor handelingen je mag (en kunt) doen. Dus zien zeer uit naar je werkervaring.
    Tot spoedig hoors,

Groetjes van Jo en Agnes